ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Οι σταρ όλοι μαζί για το Μαραθώνιο

Ένας «πρέσβης» της χώρας μας, ηλικίας 2.500 χρόνων, ταξιδεύει την Ελλάδα στον κόσμο. Διάσημοι Έλληνες από κάθε χώρο στέλνουν μήνυμα ενότητας και ετοιμάζονται για τη φετινή διοργάνωση, στις 10 Νοεμβρίου.


Ταξίδι στη μηχανή του χρόνου: Το 490 π.Χ φτάνει η δυσάρεστη πληροφορία στην Αθήνα. Μια πολεμική μηχανή, αποτελούμενη από 200.000 πολεμιστές, καταφθάνει με σκοπό να κατακτήσει την πόλη. Η απάντηση είναι άμεση: 10.000 Αθηναίοι, με τη συνδρομή 1.000 Πλαταιών, πηγαίνουν στο Μαραθώνα και περιμένουν την επίθεση! Η μάχη άνιση, αλλά κανένα πλήθος δεν κέρδισε ποτέ τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης. 42.183 μέτρα διέσχισε ο ημεροδρόμος της εποχής για να μεταφέρει το μήνυμα της νίκης. Έπειτα από 2.503 χρόνια, το μήνυμα που αναδεικνύει την ανθρώπινη θέληση γίνεται τρόπος ζωής για περισσότερους από 15.000.000 μαραθωνοδρόμους σε όλο τον κόσμο και εκατοντάδες εκατομμύρια θεατές!


700 Μαραθώνιοι σε 140 χώρες κάθε χρόνο! Ο Μαραθώνιος της Ελλάδας, ο αυθεντικός Μαραθώνιος, είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της χώρας μας, αγώνισμα που ενώνει και εμπνέει. Για ακόμα μία χρονιά, μέσω του ΣΕΓΑΣ, διοργανώνεται η γιορτή-κάλεσμα για όλη την ανθρωπότητα, που θα φέρει 30.000 ανθρώπους από 93 χώρες στην Ελλάδα στις 10 Νοεμβρίου. Η εικόνα των χιλιάδων μαραθωνοδρόμων που τρέχουν όλοι μαζί δίνει την εικόνα μιας καλύτερης Ελλάδας. Το Μαραθώνιο της Αθήνας στηρίζουν σταθερά τα τελευταία χρόνια διάσημοι Έλληνες από κάθε χώρο: την τέχνη, την πολιτική, τα ΜΜΕ και φυσικά τον αθλητισμό, ξεπερνώντας ανταγωνισμούς και τρέχοντας όλοι μαζί, με διάθεση να ακουστεί η Ελλάδα στον κόσμο, αλλά και να γίνουν μέρος μιας προσπάθειας να αλλάξουμε την εικόνα που έχουν για εμάς τα διεθνή ΜΜΕ.



Η Ελληνοαμερικανίδα Maria Menounos ήρθε στην Ελλάδα για να τερματίσει μαζί με την οικογένειά της και το διαβητικό πατέρα της, δείχνοντας την αξία της ανθρώπινης θέλησης και παράλληλα δημιουργώντας σειρά εκπομπών στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, με στόχο να προβάλει την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό! Το ίδιο και οι Έλληνες σταρ στη Γαλλία Νίκος Αλιάγας και Γιώργος Χωραφάς. Συμμετείχαν, μάλιστα, στην παγκόσμια εκστρατεία που έκανε πριν από δύο χρόνια η Unesco, με αφορμή το Μαραθώνιο της Αθήνας. Είναι, άλλωστε, η μοναδική φορά που ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών προβάλλει μια αθλητική διοργάνωση, αναγνωρίζοντας έτσι τις αξίες που πρεσβεύει! Η νικήτρια της Eurovision του 2005, Έλενα Παπαρίζου, ταξίδεψε στη Σουηδία, για να μιλήσει για τη σημασία του Μαραθωνίου, τονίζοντας ότι  ως παιδί μεταναστών καταλάβαινε από μικρή τη σημασία να γνωρίζουν πρώτα απ’ όλα όλοι οι Έλληνες τις ιστορικές αξίες που τους ενώνουν, αλλά και ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Όσο για τον ποδοσφαιριστή των Celtics, Γιώργο Σαμαρά, πέρσι ζήτησε ειδική άδεια από την ομάδα του στη Σκοτία για να έρθει στην Αθήνα και να συμμετάσχει κι αυτός στο εθελοντικό πρόγραμμα της διοργάνωσης! «Ο μαραθώνιος δίνει την ελπίδα ότι, όπως τα καταφέραμε τότε, θα τα καταφέρουμε και τώρα!» είχε πει.  



Άννα Πρέλεβιτς
Το πρόγραμμα άσκησης & διατροφής της
Για μία ακόμα χρονιά, η Άννα θα τρέξει στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών. Τι κάνει για να έχει επιδόσεις και αντοχή;


Η Άννα θα τρέξει στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών μαζί με μία από τις ομάδες αναγνωρίσιμων Ελλήνων που τρέχουν τη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων για καλό σκοπό. Ήδη προπονείται στο Ολυμπιακό Στάδιο για να πετύχει το σκοπό της: Να διανύσει με άνεση τη διαδρομή. «Φροντίζω να τρέχω τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα, 3 χιλιόμετρα. Προτιμώ να τρέχω πρωί, έτσι ξεκινά καλύτερα και η μέρα μου, με περισσότερη ενέργεια. Είναι μια διαδρομή που διανύω σε λιγότερο από μισή ώρα» λέει στο People η Άννα, που ποτέ δεν ήταν φανατική των γυμναστηρίων, αλλά πάντοτε φροντίζει τη φυσική της κατάσταση, άλλοτε με γυμναστική με βάρη και όργανα στο γυμναστήριο, άλλοτε κάνοντας πιλάτες. Για όσους νομίζουν πως μια Σταρ Ελλάς τρέφεται με μαρούλι και βραστό κοτόπουλο, η Άννα φροντίζει να διευκρινίσει πως ουδέποτε υπέβαλε τον εαυτό της σε διαδικασία πείνας. «Τρώω λίγο απ’ όλα και λατρεύω τα γλυκά. Αυτή την περίοδο, όμως, προσπαθώ να μη μου λείπουν οι πρωτεΐνες (κοτόπουλο, κρέας, ψάρι, ξηροί καρποί) και οι καλοί υδατάνθρακες (ρύζι, βραστές πατάτες, μακαρόνια), για να έχω δύναμη και ενέργεια, πίνω πολύ νερό και φροντίζω να κοιμάμαι καλά. Επίσης, φροντίζω να τρώω κάτι κάθε τρεις ώρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου