ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Γεμιστές ντομάτες με γαρίδες


Δεν είναι λίγες οι φορές που θέλουμε να καλέσουμε φίλους στο σπίτι, αλλά παράλληλα δεν θέλουμε να ετοιμάσουμε κάτι χρονοβόρο ή βαρύ για να τσιμπήσουμε παρέα με το ποτό μας. Θέλουμε κάτι εύκολο, που όμως να έχει τη σφραγίδα μας, αλλά να είναι και νόστιμο.


Με αυτή τη σκέψη λοιπόν, αλλάξαμε τα γεμιστά και τα κάναμε με γαρίδες! Φυσικά, μόνο με αυτά δε θα χορτάσει κανείς (εκτός και αν τα φάει όλα μόνος του!), αλλά αν τα συνδυάσετε με άλλες εύκολες συνταγές, το καλοκαιρινό βράδυ σας θα είναι σίγουρα πιο νόστιμο και ξεκούραστο.

Υλικά για 4 άτομα
10 ντοματούλες τσέρι
350 γραμμάρια κατεψυγμένες και καθαρισμένες μικρές γαριδούλες 
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 κουταλιά μαϊντανός πλυμένος και ψιλοκομμένος
200 γραμμάρια μαγιονέζα
80 γραμμάρια κέτσαπ
Πιπέρι
10 φύλλα μαϊντανού πλυμένα (προαιρετικά)

Παρασκευή
Βράζουμε τις γαρίδες σε νερό, μαζί με το λεμόνι, για περίπου 3 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Όση ώρα οι γαρίδες κρυώνουν, σε βαθύ μπολ αναμιγνύουμε καλά τα υπόλοιπα υλικά και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Κατόπιν, πλένουμε και ανοίγουμε τις ντοματούλες, ακριβώς όπως θα κάναμε και για τα γεμιστά. Τις αραδιάζουμε πάνω σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, όπου έχουμε απλώσει μια χαρτοπετσέτα για να τραβάει τα υγρά που ενδεχομένως να «αμολήσουν».

Όταν πλέον οι γαρίδες έχουν κρυώσει, τις προσθέτουμε στο μπολ με τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και με το μίγμα γεμίζουμε τις ντοματούλες μας. 

Για περισσότερο χρώμα, μπορούμε την καθεμία από τις ντοματούλες να τη στολίσουμε με ένα φυλλαράκι μαϊντανό. 

Είναι έτοιμες για σερβίρισμα.

mother

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου