ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό φράουλες
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 40 γρ. ζάχαρη
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- ½ κ.γ. σαφράν σε σκόνη
- ½ λοβό βανίλιας
- 2 ξυλάκια κανέλας
- Παγωτό βανίλια Carte d’or
- Προαιρετικά γλυκό κουταλιού ελιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣε κατσαρολάκι βάζουμε το κρασί, τη ζάχαρη και τα ξυλάκια κανέλας.
Ανοίγουμε κατά μήκος το λοβό της βανίλιας, παίρνουμε τα σποράκια στο εσωτερικό και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον ανοιγμένο λοβό.
Προσθέτουμε τη σκόνη σαφράν (εναλλακτικά θα χρειαστούμε 4 στήμονες).
Κόβουμε φλούδες από ένα πορτοκάλι και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε 1-2 φορές και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει ελαφρά για 5-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις κόβουμε στα τέσσερα.
Μόλις δέσει ελαφρά το σιρόπι προσθέτουμε τις φράουλες περιχύνοντάς τες με το σιρόπι.
Αφήνουμε για 1-2 λεπτά να αρωματιστούν, τις αφαιρούμε από το σιρόπι και τις στρώνουμε σε ένα πιάτο.
Σουρώνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Μόλις κρυώσει το σιρόπι το βάζουμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τις φράουλες και τις αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν καλά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά λίγο ελαιόλαδο με τον λοβό βανίλιας που είχαμε χρησιμοποιήσει στο βράσιμο του σιροπιού. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά να αρωματιστεί.
Σε βαθύ πιάτο τοποθετούμε τις φράουλες περιχύνοντας με το σιρόπι.
Τοποθετούμε από πάνω μια μπάλα παγωτό βανίλια και περιχύνουμε με 1-2 κουταλιές από το αρωματισμένο με βανίλια ελαιόλαδο.
Καρφώνουμε τον λοβό βανίλιας πάνω στο παγωτό για ντεκόρ και διακοσμούμε με ένα δυο φυλλαράκια ελιάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου