ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

8 ΚΟΙΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

 8 ΚΟΙΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ
Καθημερινά, μαθαίνουμε για καινούργια προϊόντα ή για ταπεινά βότανα που προσφάτως επιστήμονες καταλήγουν -για αυτά– ότι είναι μαγικά και προσφέρουν υγεία, μακροζωία κι ομορφιά. Υπάρχουν όμως και μερικοί κανόνες που πάντα θα ισχύουν και πάντα θα είναι τα αγαπημένα μας μυστικά ομορφιάς. Οι κανόνες αυτοί είναι:


1. Φερθείτε του απαλά
012587 beau
Όταν καθαρίζουμε το πρόσωπο μας, ας του φερόμαστε σαν να είναι ένα ευαίσθητο κομμάτι από μετάξι. Απαλές και κυκλικές κινήσεις και πάντα προς τα πάνω είναι ο σωστός τρόπος. Η έντονη και βίαιη συμπεριφορά μας μπορεί να κάνει το δέρμα να χαλαώσει ή να σπάσει τριχοειδή αγγεία.

2.Φερθείτε στο δέρμα σας όπως του ταιριάζει
022587 beau
Αν είναι ξηρό φροντίστε πάντα να το περιποιήστε με μια δυνατή ενυδατική κρέμα. Αν είναι λιπαρό ή με τάσεις ακμής χρησιμοποιείστε προιόντα με εκχυλίσματα φρούτων (παπάγια, γκρέιπφρουτ) ή σαλικυλικό οξύ καθημερινά, και 2 φορές την εβδομάδα να κάνετε scrub.

3. Aντηλιακό, πάντα και παντού αντηλιακό
032587 beau
Αλλιώς θα γίνουμε σαν την αριστερή πλευρά του νταλικιέρη που η φωτογραφία του μας σόκαρε όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Η φωτο αυτή αποδεικνύει πόσο κακό του έκανε ο ήλιος στην πλευρά του προσώπου του που έβλεπε συνέχεια ο ήλιος , ενώ η άλλη πλευρά που προστατευόταν στη σκιά είναι τελείως διαφορετική. Οπότε κορίτσια, όπως είπαμε αντηλιακό και πάλι αντηλιακό.

4. Η ενυδάτωση είναι φίλη μας
042587 beau
Με κάθε τρόπο πρέπει καθημερινά να εξασφαλίζουμε εξτρα ενυδάτωση. Μην χάνουμε ευκαιρία για χαμάμ, είτε προσέχουμε να πίνουμε καθημερινά τα 8 ποτήρια νερό , είτε αγαπάμε το χαμάμ, είτε μας κάνουμε δώρο μια έξτρα ενυδατική κρέμα.

5. Πάρε βοήθεια από τα οιστρογόνα
052587 beau
Είναι αυτά που  διατηρούν απαλό το δέρμα, αλλά μειώνονται με την πάροδο ετών, κάνοντας την ενυδάτωση ακόμα πιό απαραίτητη για μια νεανική εμφάνιση. Συμπλήρωμα  των φυσικών οιστρογόνων μπορούμε να έχουμε με φυτικά οιστρογόνα, που υπάρχουν  σε πράσινα λαχανικά όπως το μπρόκολο, και τα οποία επίσης περιέχουν αντιοξειδωτικά και  βιταμίνες Α και C. Επίσης    καλό μας κάνουν και κρέμες που έχουν συστατικά που φυλακίζουν το νερό ,  όπως γλυκερίνη και υαλουρονικό οξύ και η χρήση τους δύο φορές την ημέρα μας δίνει καλύτερα αποτελέσματα.

6. Αντίο ζάχαρη
062587 beau
Πρέπει να πούμε αντίο στη μεγάλη μας αγάπη. Η ζάχαρη και τα γλυκά   σπέρνουν τον όλεθρο στο δέρμα κι ευθύνονται  για την προώθηση της γήρανσης προκαλώντας τις ελεύθερες ρίζες,  και καταστρέφοντας τα  κυττάρα. Ας συμφιλιωθούμε λοιπόν με μια διατροφή  χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, η οποία μπορεί να κρατήσει τα επίπεδα ινσουλίνης χαμηλά, επιτρέποντας στα κύτταρα να διατηρήσουν μια υγιή ισορροπία.

7. Πάρτε τα καλά λιπαρά, μόνο
072587 beau
Δεν πρέπει να αφαιρούμε όλο το λίπος από τη διατροφή μας , αν θέλουμε  απαλό, και λείο δέρμα. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι δίαιτες με ένα καλό ποσό των απαραίτητων λιπαρών οξέων προωθούν την υγιή λειτουργία των κυττάρων μας με αποτέλεσμα   απαλή και  πιο νεανική όψη της επιδερμίδας. Ωμέγα-3 και λιπαρά οξέα είναι άφθονα στο σολομό, στο σκουμπρί, στον  τόνο , στα καρύδια και στους  σπόρους .  

8. Καθημερινή βουτιά στο νερό
082587 beau
Ενυδατωμένο δέρμα μπορεί να επιτευχθεί όχι μόνο από το πόσιμο νερό, αλλά και με την κατανάλωση τροφίμων  που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Ωμά φρούτα και λαχανικά (και οι χυμοί ) έχουν μια εντυπωσιακή δυνατότητα να βοηθούν την  ανάγκη του σώματός μας για το νερό χωρίς να σηκώσετε ένα μπουκάλι ή ποτήρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου