ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε για την τέλεια μπριζόλα!

Λιγουρεύεστε μια μπριζόλα και για καλή σας τύχη έχετε μία στην κατάψυξη. Την βγάζετε και τη μαγειρεύετε με το αγαπημένο σας συνοδευτικό. Έρχεται .....
.... η ώρα να την απολαύσετε και το αποτέλεσμα δεν είνα καθόλου κοντά σε αυτό που ελπίζατε. Τι πήγε στραβά; Τρία πιθανά λάθη είναι τα παρακάτω.

Τη βάλατε παγωμένη στο τηγάνι
Να θυμάστε πάντα, πριν μαγειρέψετε την μπριζόλα σας, ότι τα πιο λεπτά κομμάτια χρειάζονται μισή ώρα εκτός ψυγείου πριν τα μαγειρέψετε και αν είναι πιο χοντρά θέλουν περίπου μία ώρα. Αν βιαστείτε και τις βάλετε στο τηγάνι σας παγωμένες, το πιθανότερο είναι να μην μαγειρευτούν σωστά, να κρατήσουν ένα γκρι χρώμα και να καταλήξουν να υστερούν τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση.

Τσιγκουνευτήκατε το αλατοπίπερο
Το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχαρικά γενικότερα βοηθούν στο σχηματισμό μιας πολύ γευστικής κρούστας, ενώ παίζουν μεγάλο ρόλο και στη γεύση της, αφού είναι η μικρή παρέμβαση που μπορείτε να κάνετε. Αν η μπριζόλα σας είναι πολύ καλής ποιότητας, χρησιμοποιήστε μόνο αλάτι και πιπέρι, χωρίς υπερβολή, καθώς σε αυτή την περίπτωση το κρέας δεν θα σας απογοητεύσει, ούτε χρειάζεται πολλές παρεμβάσεις. 

Την κόψατε σύντομα και λανθασμένα
Βασικός κανόνας είναι να μην κόβετε ποτέ την μπριζόλα σας κατευθείαν μόλις τη βάλετε στο πιάτο σας. Χρειάζεται λίγο χρόνο προκειμένου να ανακατανεμηθούν οι χυμοί της και να «ξεκουραστεί». Μια λεπτή μπριζόλα χρειάζεται 5-10 λεπτά και μια πιο παχιά 10-15 λεπτά. Όταν, πάλι, έρθει η ώρα να την κόψετε, κάντε το σωστά. Η μπριζόλα χρειάζεται να κοπεί κάθετα στο φυσικό της σχήμα, έτσι ώστε να κοπεί ευκολότερα, να έχει καλύτερη όψη και τελικά καλύτερη υφή.




Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου