ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Turron blando!

Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε μία λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 10-15 λεπτά έως ότου ροδίσουν. Τα ....
..... αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 143°C (δηλαδή αν ρίξουμε μία σταγόνα σε κρύο νερό, να κρυσταλλώνει και να σχηματίζεται σκληρή καραμέλα).

Δύο-τρία λεπτά πριν κατεβάσουμε το σιρόπι από τη φωτιά, ξεκινάμε να χτυπάμε στο μίξερ (σε μεσαία ταχύτητα με το σύρμα) τα ασπράδια σε μαρέγκα. Αδειάζουμε σε αυτά το σιρόπι με συνεχόμενη, αργή ροή, συνεχίζοντας το χτύπημα της μαρέγκας έως ότου σφίξει και κρυώσει. Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και σταματάμε το χτύπημα.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα χαμηλό τσέρκι ή ταψάκι διαμέτρου 22 εκ. και πασπαλίζουμε με άχνη). Πιέζουμε το μείγμα προς τα κάτω και το πασπαλίζουμε με άχνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες και το κόβουμε σε κομμάτια.

TIP
Αν βρούμε, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε ως βάση και ως επικάλυψη βρώσιμο ρυζόχαρτο (αυτό που χρησιμοποιούν για μαντολάτα ή για χαλβαδόπιτες), αντί της πασπαλισμένης με άχνη λαδόκολλας.

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ζάχαρη
320 γρ. μέλι
180 γρ. νερό
4 τεμ. ασπράδια αυγών
300 γρ. αμύγδαλα λευκά



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου