ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

2 στις 3 γυναίκες καταστρέφουν την επιδερμίδα τους με αυτό τον τρόπο!

Είναι αργά το βρἀδυ, μόλις έχετε βγει από ένα ζεστό αφρόλουτρο το οποίο παίρνει μακριά όλη την κούραση της ημέρας και είστε έτοιμη να χαλαρώσετε στα αφράτα σκεπάσματά σας, περνώντας ευχάριστα .....
...... λίγα λεπτά στα social media μέσω του κινητού ή στο tablet σας, πριν αποκοιμηθείτε. Ή μήπως είναι καλύτερη ιδέα να απολαύσετε στο κρεβάτι την αγαπημένη σας ταινία από το laptop; Τι καλύτερο για να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη ημέρα;

Σας προκαλούμε να ανακαλύψετε το λάθος  στις παραπάνω προτάσεις. Αν δεν το εντοπίζετε αμέσως, είναι απολύτως λογικό αφού ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την επιδερμίδα μας έρχεται καμουφλαρισμένος μέσα από καθημερινές συνήθειες που φαίνονται ακίνδυνες, ίσως και διασκεδαστικές ή για κάποιους άλλους απαραίτητες λόγω εργασίας.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο με μελέτες χρόνων ότι η έκθεση στο Blue Light, δηλαδή το φως που εκπέμπεται από τις οθόνες των ηλεκτρονικών συσκευών μας, συναγωνίζεται σε επικινδυνότητα για πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας, τις επιδράσεις του ηλιακού φωτός χωρίς αντηλιακή προστασία. Άλλωστε το Blue Light μοιράζεται πολλά κοινά με όλους τους παράγοντες που βλάπτουν την επιδερμίδα μας, όπως οι ακτίνες UV και η περιβαλλοντική μόλυνση, με κυρίαρχα στοιχεία ότι εισχωρεί πανεύκολα στην επιδερμίδα μας, μειώνει την παραγωγή κολλαγόνου του οργανισμού μας και προκαλεί σημαντική φθορά στο δέρμα μας, με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να κάνουν την εμφάνισή τους γρηγορότερα.

Όμως γιατί συμβαίνει αυτό;

Η έκθεση στο Blue Light, είναι τόσο ισχυρή που παρεμβαίνει στις σημαντικότερες φυσικές λειτουργίες του οργανισμού μας, όπως τον κιρκαδιο ρυθμό, δηλαδή το βιολογικό ρυθμό μας, ο οποίος επηρεάζει τη λειτουργία του ύπνου μας. Αυτό οδηγεί σε ένα καταστροφικό ντόμινο αρνητικών επιδράσεων: η διατάραξη του ύπνου μας, επηρεάζει τη φυσική λειτουργία αποκατάστασης της φθοράς που συμβαίνει κατά τη διάρκειά του όταν όλα ησυχάζουν (και αυτό δεν αφορά μόνο στην επιδερμίδα αλλά και άλλα ζωτικά όργανα). Καθώς τα κύτταρα του οργανισμού μας επικοινωνούν μεταξύ τους δίνοντας ένα συγχρονισμένο αποτέλεσμα, το Blue Light που διαταράσσει τον ύπνο μας, οδηγεί στην απελευθέρωση διάφορων ορμονών οι οποίες προκαλούν πρήξιμο της επιδερμίδας και μειώνουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημιουργώντας θαμπότητα.



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου