ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Ποιοι δικαιούνται φθηνές διακοπές με κοινωνικό τουρισμό, δωρεάν εισιτήρια θεάτρου και βιβλία!

Πάνω από 700.000 μισθωτοί, άνεργοι, και συνταξιούχοι έχουν φέτος τη δυνατότητα να κάνουν χρήση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο οι φθηνές διακοπές αλλά και .......
...... μια ευρεία γκάμα επιλογών με εισιτήρια θεάτρου, δωρεάν βιβλία, δωρεάν φύλαξη παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και χρηματικά μπόνους, ναι σωστά διαβάσατε, χρηματικά μπόνους σε 300 πολύτεκνες οικογένειες από τον ΟΓΑ.

Βασικές κινήσεις που σας γλιτώνουν από γραφειοκρατία:

Για να μην πάτε απροετοίμαστοι και υποβάλλετε αίτηση που μπορεί να απορριφθεί, φροντίστε όπου χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία σας (π.χ αιτήσεις στα ΚΕΠ) να έχετε μαζί σας: 

αστυνομική ταυτότητα,
ασφαλιστικό βιβλιάριο σε ισχύ,
αν είστε νιόπαντροι και θέλετε να πάτε διακοπές μέσω του ΕΟΤ, ληξιαρχική πράξη γάμου και
εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας για να εξακριβωθεί αν το εισόδημα υπερβαίνει το όριο συμμετοχής.

Οι δικαιούχοι θα επιλεγούν με κριτήρια όπως το ύψος του εισοδήματος, ο αριθμός των ανήλικων παιδιών, το διάστημα ανεργίας.

Οσοι επιλεγούν θα λάβουν επιταγές κοινωνικού τουρισμού αξίας 7 ως 22 ευρώ ανά δικαιούχο και προστατευόμενο μέλος –εφόσον ισχύσουν οι περσινές τιμές επιδότησης- τις οποίες θα εξαργυρώσουν στα ξενοδοχεία που θα επιλέξουν να περάσουν λίγες μέρες .

Από την Τετάρτη 6 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικές αιτήσεις για το φετεινό πρόγραμμα. 
Τα κριτήρια
Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν περίπου 120.000 μισθωτοί και άνεργοι που πληρούν τα εξής κριτήρια όπως περιγράφονται στην κοινή υπουργική απόφαση (Εργασίας και Οικονομικών):

α) Οι εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου να έχουν πραγματοποιήσει 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ μέσα στο 2013.

β) οι άνεργοι να επιδοτήθηκαν από τον ΟΑΕΔ μέσα στο 2013 για τουλάχιστον 2 μήνες (50 ημερήσια επιδόματα) και επίσης αν πρόκειται για ανέργους με ειδικές ανάγκες τότε απαιτείται να είναι μόνο εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ

Δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση, όσοι επιλέχθηκαν στο περσινό πρόγραμμα διακοπών του ΟΑΕΔ, και όσοι δικαιούνται ανάλογες παροχές κοινωνικού τουρισμού από οποιονδήποτε άλλο φορέα (ΕΟΤ, ΟΓΑ, κ.λπ).

Οι δικαιούχοι θα επιλεγούν με βάση τη μοριοδότηση που θα συγκεντρώσουν από μια σειρά κριτηρίων που θα καθοριστούν με τη δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ εντός του Ιουνίου.

Ενδεικτικά σύμφωνα με τα κριτήρια που ίσχυσαν πέρυσι – και εφόσον δεν τροποποιηθούν- όσοι έχουν εισόδημα (ατομικό-οικογενειακό) έτους 2012 (εκκαθαριστικό 2013) έως 12.000 ευρώ θα μπορούν να λάβουν 30 μόρια, όσοι έχουν από 12.000,01 έως 20.000 ευρώ θα λάβουν 20 μόρια και όσων το εισόδημα κυμαίνεται από 20.000,01 έως 30.000 ευρώ, πριμοδοτούνται με 10 μόρια στη βαθμολογία επιλογής των δικαιούχων.

Με 10 μόρια πριμοδοτείται το κάθε ανήλικο παιδί.

Κάθε δικαιούχος θα πάρει μια επιταγή όπως και επιταγή θα λάβει και κάθε προστατευόμενο μέλος της οικογένειας. Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι άνω των 5 ετών, ή να κλείνουν το πέμπτο έτος την ημερομηνία που υποβάλλεται η αίτηση στον ΟΑΕΔ και να μην έχουν υπερβεί το 24ο έτος της ηλικίας τους.

Επιταγή θα λάβουν και οι συνοδοί ατόμων με ποσοστό αναπηρίας 67%.

Η αξία κάθε επιταγής είναι ανάλογη του καταλύματος. Πέρυσι η αξία των επιταγών ήταν 22 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση για ξενοδοχεία 5 αστέρων 20 ευρώ το άτομο για ξενοδοχεία 4 αστέρων 19 ευρώ/άτομο για διαμονή σε ξενοδοχείο τριών αστέρων και 18 και 17 ευρώ για ξενοδοχεία δυο ή ενός αστέρων. Για διαμονή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, η αξία των επιταγών ήταν από 13 έως 18 ευρώ το άτομο για κάθε διανυκτέρευση και 19-20 ευρώ για παραδοσιακά καταλύματα. Για διακοπές σε κάμπινγκ η αξία των επιταγών ήταν 7 ευρώ/άτομο για κάθε διανυκτέρευση

Σε κάθε περίπτωση η επιταγή καλύπτει μέρος των παρεχόμενων υπηρεσιών και τυχόν επιπλέον διαφορά θα επιβαρύνει τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Αν για παράδειγμα ένα νιόπαντρο ζευγάρι πάρει δυο επιταγές για 5 μέρες αξίας 20 ευρώ κατ΄άτομο ημερησίως, δηλαδή επιταγές αξίας 200 ευρώ, αλλά η διανομή στοιχίζει 500 ευρώ, τότε θα πρέπει να καταβάλλει τη διαφορά των 300 ευρώ.

Τρέχει ήδη το πρόγραμμα του ΕΟΤ
Ο ΕΟΤ θα διανέμει εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού για 6ήμερες διακοπές. Οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και γίνονται στα ΚΕΠ από τα μέσα Μαρτίου.

Μπορούν να συμμετέχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους, με την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ ή  του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας  καθώς και των μελών του Ταμείου Νομικών και με τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

-  Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα και των Ν.Π.Δ.Δ.

-   Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της τέως Εργατικής Εστίας (ΟΑΕΔ), και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων του.

-    Εν ενεργεία ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε. ,Τ.Σ.Α, , πρώην ΤΑΕ οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας .Εξαιρούνται τα μέλη  του Ταμείου Νομικών (το οποίο υλοποιεί για τα μέλη του δικό του Πρόγραμμα) .

-    Συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες,  ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε., πρώην ΤΑΕ και Τ.Σ.Α., με την προϋπόθεση ότι η συνταξιοδότηση (βάσει αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης) καλύπτεται  από ένα από τα παραπάνω ταμεία, ακόμη και αν  η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτεται από το ΙΚΑ και οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας(νυν δικαιούχοι ΟΑΕΔ).

-   Oι ασφαλισμένοι ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ

-    Οι ελεύθεροι δημοσιογράφοι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Β ΔΝΣΗ (πρώην ΤΑΥΣΙΤ) στους οποίους δεν γίνονται κρατήσεις για την τέως Εργατική Εστία (νυν ΟΑΕΔ) .

-    Οι ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ (εν ενεργεία και συνταξιούχοι)

-    Οι συνταξιούχοι ΤΑΠΟΤΕ (εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν από 01/01/1978 ως 31/12/2005)

-    Άτομα τα οποία είναι  ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη κύριων ασφαλισμένων  δικαιούχων του Προγράμματος αυτού.

-    Άτομα τα οποία είναι αυτασφαλιζόμενα  του Ι.Κ.Α προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό.

-     Άτομα που έχουν συνταξιοδοτηθεί από το ΙΚΑ με αυτασφάλιση και εφ όσον τα περισσότερα ένσημά τους προέρχονται από την αυτασφάλιση.

-    ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, εφόσον ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες δικαιούχων της προηγούμενης παραγράφου. Τα άτομα με αναπηρία και τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν δελτία του Προγράμματος,  κάθε χρόνο σε ένα μόνο από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους»   και πάντα εφόσον δεν δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον Οργανισμό Αγροτικής Εστίας (ΟΓΑ) ή από τον τέως Οργανισμό Εργατικής Εστίας( νυν ΟΑΕΔ)  και ως μέλη του Ταμείου Νομικών.

-    ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ (τέσσερα τέκνα και άνω): Οι πολύτεκνοι,  που ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες ασφαλισμένων, δικαιούνται δελτίου για τον εαυτό τους και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο για ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους».

-    Οι διαζευγμένοι δικαιούχοι του Προγράμματος εφόσον έχουν υπό την προστασία τους τέκνα των οποίων έχουν τη δικαστική επιμέλεια (θα προσκομίζουν το ανάλογο πιστοποιητικό στο Κ.Ε.Π.)  δικαιούνται δελτίου για τους εαυτούς τους και τα προστατευόμενα τέκνα  τους, ανεξάρτητα αν τα τέκνα είναι ασφαλισμένα στον έτερο από τους διαζευγμένους γονείς.

-    Οι εν διαστάσει γονείς, εφόσον υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση, στην οποία συμπεριλαμβάνουν και τα τέκνα τους, δικαιούνται δελτίου για τον εαυτό τους και τα προστατευόμενα τέκνα τους ανεξάρτητα αν αυτά είναι ασφαλισμένα στον έτερο από τους εν διαστάσει γονείς.

-    Τα νεόνυμφα  ζευγάρια τα οποία δεν έχουν κάνει φορολογική δήλωση από κοινού θα προσκομίζουν ληξιαρχική πράξη γάμου και τα ατομικά εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας, προκειμένου να υπολογισθεί το οικογενειακό εισόδημα από το άθροισμα των δύο φορολογητέων ποσών.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Το ατομικό (στην περίπτωση των μεμονωμένων δικαιούχων) ή το οικογενειακό (για τις λοιπές των περιπτώσεων) φορολογητέο εισόδημα των δικαιούχων με βάση τα στοιχεία της οικείας Δ.Ο.Υ., να μην υπερβαίνει τα παρακάτω  αναγραφόμενα ποσά :

 Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό εισόδημα έως 16.000,00 ευρώ
 Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα  έως 28.000,00 ευρώ
Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα έως 35.000,00 ευρώ
Tο  εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500,00 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο
Δεν υπολογίζονται ως πηγή εισοδημάτων τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.

Μεμονωμένοι δικαιούχοι θεωρούνται οι άγαμοι και τα άτομα που δεν έχουν προστατευόμενα μέλη.

Στην περίπτωση μεμονωμένου δικαιούχου που βρίσκεται σε διάσταση ή είναι διαζευγμένος και  υποβάλλει ξεχωριστή φορολογική δήλωση στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τα τέκνα, το ατομικό εισόδημα υπολογίζεται αφαιρουμένου του μηνιαίου ποσού που έχει επιδικαστεί για καταβολή διατροφής.

Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα θεωρούνται οι έγγαμοι δικαιούχοι και οι δικαιούχοι που έχουν υπό την προστασία τους προστατευόμενα μέλη. Αναλυτικά σ αυτήν την κατηγορία εντάσσονται: τα ζευγάρια δικαιούχων, τα ζευγάρια όπου ο ένας είναι δικαιούχος και το άλλο μέλος είναι ή δικαιούχος άλλου Προγράμματος  ή μη δικαιούχος ή είναι απλά προστατευόμενο μέλος του κύριου δικαιούχου.

Στη κατηγορία αυτή εντάσσονται όλες οι μορφές μονογονεϊκής οικογένειας και οι ανύπαντρες μητέρες.

Πολύτεκνες οικογένειες θεωρούνται οι οικογένειες με τέσσερα τέκνα και άνω ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Προστατευόμενα μέλη θεωρούνται οι σύζυγοι οι οποίοι τελούν υπό την οικονομική προστασία των κύριων δικαιούχων καθώς  και τα προστατευόμενα τέκνα.

Προστατευόμενα τέκνα  θεωρούνται όλα τα ανήλικα τέκνα ηλικίας κάτω των 18 ετών  ή των 24 ετών εφόσον είναι άνεργοι ή των 26 ετών εφόσον συνεχίζουν να σπουδάζουν και τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω ανεξαρτήτως ηλικίας .

Τα τέκνα τα οποία αποφοίτησαν μέσα στο 2013 συμπεριλαμβάνονται στα προστατευόμενα μέλη.

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό της Αγροτικής Εστίας
Προγράμματα διακοπών, ψυχαγωγίας και προσφορών συνολικά για 573.000 δικαιούχους θα υλοποιηθούν φέτος από τον Λογαριασμό Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.

130.000 δικαιούχοι θα πάρουν εισιτήρια για φθηνές διακοπές και μάλιστα 15.000 συνταξιούχοι, θα πραγματοποιήσουν διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε εγκαταστάσεις αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών.

Επίσης 50.000 άτομα, θα πάνε εκδρομές εκ των οποίων, για 5.000 άτομα θα είναι 3ήμερες για 7.000 άτομα 2ήμερες και για 38.000 άτομα οι εκδρομές θα είναι μονοήμερες.

Αλλοι 93.000 ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα λάβουν δωρεάν εισιτήρια για θέατρο, ενώ σε

300.000 δικαιούχους θα δοθούν κουπόνια για δωρεάν αγορά βιβλίων. Μάλιστα 100.000 άτομα, άμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ θα παραλάβουν απευθείας δωρεάν βιβλία τα οποία θα προμηθευτεί ο ΛΑΕ/ΟΓΑ.

Επίσης 300 πολύτεκνες μητέρες θα λάβουν έκτακτο βοήθημα (χρηματικό έπαθλο) ενώ 1.250 δικαιούχοι θα στείλουν τα παιδιά τους δωρεάν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ακόμη 10.000 νέοι αγρότες θα συμμετάσχουν σε επιμορφωτικά σεμινάρια με μηδενικό κόστος συμμετοχής.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής ανά πρόγραμμα:
Για τα προγράμματα διακοπών, εκδρομών, εισιτηρίων θεάτρων και δωρεάν παροχής βιβλίων:
− Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων ή να είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, ή να είναι μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ. Τα ανωτέρω πρόσωπα πρέπει να είναι κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

Για το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, σε 100.000 άτομα, τα οποία θα παραλάβουν βιβλία από τον ΛΑΕ/ΟΓΑ:

−Να είναι άμεσα ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Για το πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού:
−Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και να έχουν βιβλιάριο υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης .

Για το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες:
− Να έχουν τουλάχιστον 4 παιδιά μέχρι 18 ή 24 ετών αν σπουδάζουν, ή με αναπηρία 67% και άνω και να είναι οι πολύτεκνες μητέρες καθώς και οι σύζυγοί τους ασφαλισμένοι στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

Για το πρόγραμμα παροχής τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς:
− Να είναι τουλάχιστον ο ένας γονέας συνταξιούχος του ΟΓΑ ή ασφαλισμένος του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχει εξοφλήσει τις ασφαλιστικές του εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση παροχής.

− Να είναι το τέκνο για το οποίο ζητείται η παροχή κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής, ηλικίας από ενός (1) έτους μέχρι την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση, έμμεσα ασφαλισμένο στον ΟΓΑ.

− Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα, κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

Για το πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών:
− Να είναι οι συμμετέχοντες ηλικίας από 22 έως 40 ετών, άμεσα ασφαλισμένοι στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής τους στην παροχή.

Πρόσωπα όλων των ανωτέρω κατηγοριών, που κάνουν χρήση μιας από τις προαναφερόμενες παροχές το έτος 2014, δεν δικαιούνται δεύτερη παροχή μέσα στο ίδιο έτος, εξαιρουμένων αυτών της δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων, επιμορφωτικών σεμιναρίων, χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες καθώς και τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η επιλογή των δικαιούχων των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας έτους 2014, θα γίνει με κλήρωση.

Εξαιρούνται της κλήρωσης και δικαιούνται να συμμετάσχουν στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού ή Ιαματικού Τουρισμού ή Εκδρομών, οι δικαιούχοι του ΛΑΕ, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σε ένα από τα προγράμματα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν εξωïδρυματικό επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας.



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου