Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό μανταρινιού, το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη......
Προσθέτουμε τη σόδα ανακατεύοντας και μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν.
Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180°C φούρνο για 50-60 λεπτά.
Γλάσο σοκολάτας
Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το σπορέλαιο, τη λιώνουμε και καλύπτουμε το κέικ.
Πασπαλίζουμε με τρούφα (προαιρετικά).
Υλικά:
2 ποτήρια του νερού χυμό μανταρινιού
1 ποτήρι του νερού αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού ξανθές σταφίδες
3-3 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
20 γρ. (1 φακελλάκι) μπέικιν πάουντερ που το ανακατεύουμε με το αλεύρι
για το γλάσο σοκολάτας
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
για πασπάλισμα
λίγη (2-3 κουταλιές σούπας) τρούφα (προαιρετικά)
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου