ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Μπακαλιάρος μπιάνκο!


Μπακαλιάρος μπιάνκο

Πλένουμε τον μπακαλιάρο πολύ καλά και τον βάζουμε  σε ένα μπολ με αρκετό  νερό με το δέρμα προς τα πάνω για να ξαλμυριστεί. Το αφήνουμε για 2 μέρες, αλλάζοντας το νερό κάθε μέρα. Βάζουμε από πάνω ένα πιάτο για να υπάρχει βάρος. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε ......
...... ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε τις πατάτες που τις έχουμε καθαρίσει, πλύνει  και κόψει στρογγυλές. Τις σοτάρουμε περίπου για 10 λεπτά, μέχρι να κάνουν μια μικρή κρούστα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σκόρδο που το έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες και το σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Δεν πρέπει να ψηθεί πολύ ούτε να μαυρίσει γιατί θα πικρίσει. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν οι πατάτες καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον μπακαλιάρο με το δέρμα προς τα πάνω, αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Δεν ανακατεύουμε απλώς κουνάμε την κατσαρόλα και την μισοσκεπάζουμε με το καπάκι της. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αν ο μπακαλιάρος μας φαίνεται ότι είναι βρασμένος τον βγάζουμε και αφήνουμε τις πατάτες να συνεχίσουν να βράζουν. Τέλος προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι , τα μυρωδικά και κουνάμε την κατσαρόλα για να πάνε παντού. Αφήνουμε την κατσαρόλα όπως είναι στην θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά για να  αναμειχθούν τα αρώματα και σερβίρουμε.

Υλικά
Μπακαλιάρος σε φέτες 10 φέτες
Πατάτες 1 κιλό
Σκόρδο 5 σκελίδες
Νερό 250 γρ.
Χυμό λεμονιού από 1 1/2 λεμόνι
Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
Μαϊντανός ψιλοκομμένος 2 κουταλιές της σούπας
Πιπέρι λευκό
Νερό
Ελαιόλαδο 200 γρ.



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου