Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό με ένα σύρμα.
Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο μίξερ με το γάτζο μέχρι να γίνει μια ωραία ελαστική ζύμη και ......
....... την αφήνουμε 1 ώρα τουλάχιστον σκεπασμένη με μία πετσέτα για να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γέμιση σε ένα μπολ.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα 3.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα πάχους 2 χιλιοστών. Κόβουμε σε τετράγωνα μήκους 20x20 εκ.
Γεμίζουμε τα τετράγωνα μας με γέμιση στο κέντρο (βάζουμε αρκετή να γίνει ένα βουναλάκι) περίπου 80 γρ.
Διπλώνουμε τις 2 αντικριστές πλευρές του τετραγώνου προς τα μέσα (δεν καπακώνουμε όλη τη γέμιση).
Στη συνέχεια διπλώνουμε προς τα μέσα και τις άλλες 2 αντικριστές πλευρές του τετραγώνου με τον ίδιο τρόπο. Ουσιαστικά δημιουργούμε μια φωλιά για τη γέμισή μας. Με ένα πιρούνι πατάμε τις γωνίες για να κολλήσουν.
Ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά.
Τις σερβίρουμε ζεστές με μέλι και κανέλα .
Tip
Τις κλείνουμε σε τρίγωνα ή σε τετράγωνα…αλοίφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι για να γίνουν ακόμα πιο όμορφες!
Συστατικά
Για τη ζύμη
750 γρ. αλεύρι χωριάτικο ή σκληρό
60 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μαγιά ξερή
400 γρ. νερό
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
500 γρ. γραβιέρα γλυκιά
200 γρ. χαλούμι τριμμένο
1 κ.γ. δυόσμο ξερό ή μελισσόχορτο
1 κ.γ. μαστίχα
1 κ.γ. μαχλέπι
1 κ.γ. κανέλα
200 γρ. σταφίδες
3 αυγά
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Για το σερβίρισμα (προεραιτικά)
μέλι
κανέλα
αυγό και σουσάμι για άλειμμα
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου