ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Εύκολη τούρτα εσπρέσο με καβουρδισμένα φουντούκια!



Υλικά
1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive 
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1 φλιτζάνι φουντούκια
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα χαμηλών λιπαρών
1 διπλό εσπρέσο
κακάο και ελληνικό καφέ για στόλισμα

Εκτέλεση
Τρίβετε τα μπισκότα είτε με τα χέρια ή καλύτερα στο μούλτι και τα ανακατεύετε με τη μαργαρίνη. Ψήνετε τα φουντούκια στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά και μετά να θρυμματίζετε στο μούλτι (αφήστε τα σε μικρά κομματάκια, μην τα κάνετε σκόνη). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το γάλα και τον καφέ. Σε μια φόρμα με αποσπώμενα πλαΪνά τοποθετούμε στον πυθμένα το τριμμένο μπισκότο. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα εσπρέσο και απλώνουμε να πάει παντού. Πάνω από την κρέμα ρίχνουμε το τριμμένο φουντούκι. Για στόλισμα στην κορυφή μπορούμε να πασπαλίσουμε κακάο και λίγο ελληνικό καφέ.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου