Συστατικά:
500 γρ. φύλλο χωριάτικο
75 γρ. ελαιόλαδο
75 γρ. βούτυρο πρόβειο
1 κοτόπουλο (1-1 ½ κιλό)
1 αρωματικό μπουκέτο (1 σέλινο, 1 κρεμμύδι πικέ με 4 γαρύφαλλα, 1 καρότο, 1 φύλλο δάφνης, λίγοι κόκκοι πιπέρι)
χυμό από 1 λεμόνι
4 αυγά
250 γρ. κρεμμύδι σε ψιλές φέτες
250 γρ. πράσο σε ψιλές φέτες
150 γρ. φέτα ή 75 γρ. φέτα & 75 γρ. μετσοβόνε τριμμένα
75 γρ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι & πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση:
Βράζετε το κοτόπουλο μαζί με το αρωματικό μπουκέτο, το αλάτι και το χυμό λεμονιού. Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, χωρίς πέτσες και κόκαλα.
Βράζετε το ζωμό μέχρι να μείνει το 1/10 του αρχικού, τον σουρώνετε και τον κρατάτε. Μέσα σε κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι, τα κρεμμύδια και το πράσο και τα τσιγαρίζετε ελαφρά όλα μαζί.
Προσθέτετε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτε τη φέτα, τα αυγά και το μαϊντανό, ανακατεύετε καλά και η γέμιση είναι έτοιμη.
Στρώνετε το 1/3 των φύλλων στον πάτο ενός βουτυρωμένου ταψιού, το άλλο 1/3 στα πλάγια, βουτυρώνετε διαδοχικά τα φύλλα και γεμίζετε με τη γέμιση.
Στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω, πάντα βουτυρώνοντας.
Κόβετε σε κομμάτια και βρέχετε την επιφάνεια της πίτας σε λίγο νερό και ξίδι.
Ψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία (160° C) για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
Πηγή: gourmed.gr
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου