ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

WWW.ΑΠΙΣΤOI.COM

WWW.ΑΠΙΣΤOI.COM
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες! Ξέρεις τι, ε; Η απιστία! Μπας και έχεις ακούσει και εσύ τίποτα σχετικό φίλη μου; Ούτε εγώ φυσικά! Αλλά(!) από ό,τι φαίνεται εμείς είμαστε οι τελευταίες λαμπρές εξαιρέσεις αυτού του «κερατοκανόνα» αφού τελευταία στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι 25-50% των γυναικών και 50-65% των ανδρών έχουν τουλάχιστον μία παράλληλη σχέση κάποια στιγμή στη ζωή τους ενώ μάλιστα είναι ακόμα και παντρεμένοι....
    Από τις προηγούμενες γενιές γυναικών και από τα κοινωνικά στερεότυπα αιώνων μάθαμε βασικά ότι ο άντρας είναι άντρας και θα «παίξει το μάτι του» ενώ οι γυναίκες είμαστε πιο συναισθηματικά και άρα μονογαμικά όντα.Αυτό ήρθε να το υποστηρίξει τη δεκαετία του ’50 το γνωστό, ως φαινόμενο Κούλιτζ, πείραμα με τα ποντίκια που έδειχνε ότι τα αρσενικά είχαν αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα μόνο όσο αντικαθίσταντο από άλλα «καινούργια» τα θηλυκά ποντίκια που βρίσκονταν στο κλουβί.
Έλα, όμως, που λανθασμένα επικεντρωθήκαμε στον ποντικό και δεν κοιτάξαμε παραδίπλα στο θηλυκό χιμπατζή- που κάπου αν θες είμαστε και πιο συγγενείς-ο οποίος την περίοδο του οίστρου ζευγαρώνει ακόμα και με οχτώ διαφορετικούς αρσενικούς την ημέρα!
Μπορεί να το πήραμε χαμπάρι κάπως αργά και μόνο αφού είδαμε ότι δεν βγαίνουν τα σχετιζόμενα με το κέρατο νούμερα, μπορεί ακόμα να μην το αποδεχόμαστε και εντελώς αντιμετωπίζοντας το ως ταμπού αλλά αυτή είναι η αλήθεια: και τα δύο φύλα απατούν σε παρόμοιο βαθμό.Μόνο που - σύμφωνα με τους ειδικούς- απατούν για διαφορετικούς λόγους και θα στα πω πιο αναλυτικά για να καταλάβεις ακριβώς και εσύ τα συμπεράσματα της φίλης επιστήμης.
Οι άνδρες συνήθως είναι άπιστοι επειδή….
  • φοβούνται τη δέσμευση και βάζοντας στο παιχνίδι ακόμα μια γυναίκα αποφεύγουν στην πραγματικότητα το να αναπτυχθεί μεγαλύτερη εγγύτητα και οικειότητα με την επίσημη σύντροφό τους.
  • θέλουν να επιβεβαιωθούν.Είναι συνήθως αυτοί που δεν κάνουν παράλληλες σχέσεις αλλά μόνο σεξ εκτός  της σχέσης τους  αφού ουσιαστικά δεν επιθυμούν να χωρίσουν αλλά να τονώσουν την αυτοπεποίθηση και την αδρεναλίνη τους.
  • βαριούνται.Ως αποτέλεσμα της ρουτίνας, αν και αγαπούν τη σύντροφο τους τη θεωρούν δεδομένη και έχουν ανάγκη να βρεθεί κάτι πιο συναρπαστικό που θα τους συγκινήσει.
  • είναι εθισμένοι στο σεξ.
  • αυτό θεωρούν φυσιολογικό. Είναι πολύ συχνά άντρες που είναι αρκετά συντηρητικοί στις αντιλήψεις τους για τις σχέσεις και το σεξ και  έχουν μεγαλώσει με πρότυπο έναν πατέρα που υπήρξε άπιστος και γυναικάς.
  • θέλουν να κάνουν τη γυναίκα τους να ζηλέψει και να αναζωπυρώσουν έτσι το ενδιαφέρον και το πάθος στη σχέση τους.
  • συνέβη κατά λάθος χωρίς να το έχουν επιδιώξει οι ίδιοι. Δεν μπόρεσαν απλώς να προβάλουν αντίσταση στο φλερτ μιας άλλης γυναίκας.
  • επανέρχεται μια παλιά τους αγάπη.
Από την άλλη, οι γυναίκες είναι άπιστες γιατί….
  • δεν βρίσκουν μέσα στη σχέση ή το γάμο τους ικανοποιητικό σεξ, αλλά για κάποιους λόγους δεν θέλουν να χωρίσουν. Οπότε στην περίπτωση αυτή η απιστία γίνεται για να διατηρηθεί η επίσημη σχέση τους.
  • έχουν μεγάλη ανάγκη να επιβεβαιωθούν και να αισθανθούν νεότερες, πιο «θηλυκές» και πιο σεξουαλικές.
  • νιώθουν μοναξιά ως αποτέλεσμα κακής ή και καθόλου επικοινωνίας με το σύντροφο τους. Είναι περιπτώσεις που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε παράλληλη και μάλιστα μακροχρόνια σχέση.
  • αισθάνονται ότι οι υπόλοιποι ρόλοι τους (μαμά, εργαζόμενη, κλπ) έχουν  κυριαρχήσει απόλυτα και έχουν χάσει αυτόν της ερωμένης.
  • ο σύντροφος-σύζυγος τους δεν είναι ποτέ σωματικά και συναισθηματικά διαθέσιμος, συνηθέστερα λόγω της δουλειάς του.
  • για να τραβήξουν την προσοχή του συντρόφου τους που τις παραμελεί.
  • ψάχνουν κάποιον καλύτερο που θα τις «βγάλει»από την υπάρχουσα σχέση τους που ούτως ή άλλως δεν τις ευχαριστεί αλλά δεν χωρίζουν πριν βεβαιωθούν ότι δεν θα μείνουν μόνες.
Για να σου είμαι και ειλικρινής αυτό που προκύπτει από τα στοιχεία των σχετικών ερευνών είναι ότι υπάρχει μια θεμελιώδης στατιστική διαφορά ανάμεσα στη γυναικεία και την αντρική απιστία: μια γυναίκα που διατηρεί παράλληλη σχέση έχει σχεδόν τις διπλάσιες πιθανότητες να χωρίσει τελικά από την επίσημη σχέση της από αυτές που έχει ένας άντρας σε αντίστοιχη περίπτωση. Φαίνεται δηλαδή πως οι γυναίκες δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν το συναίσθημα τους από το σεξ με αποτέλεσμα τελικά η απιστία τους να τις «μετακινεί» συνολικά στον παράνομο σύντροφο.Από όλες τις αιτίες, όμως, που διάβασα ότι μπορεί να οδηγήσουν στην απιστία μία ήταν που ξεχώρισα όχι μόνο γιατί είναι κοινή και στα δύο φύλα αλλά και γιατί μου φάνηκε ταυτόχρονα ρομαντική, αληθινή, ακαταμάχητη και επομένως άκρως τρομακτική: η επιθυμία να ξαναερωτευτείς!

marymary

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου