ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Το παιδί και το σκυλί

     παιδί και το σκυλί, σκυλι και μικρα παιδια, το παιδι και το σκυλι, σκυλι και μωρο στο σπιτι, σκυλι στο σπιτι με τα παιδια, το παιδι και το σκυλι οπως το μαθεις, παιδια και σκυλια, κατοικίδια και μικρά παιδιά


Κυκλοφορώ συνέχεια με την Τρούφα στο δρόμο. Η Τρούφα είναι ένα χαριτωμένο Jack Russell. Μαζί μας συνήθως είναι η φίλη της Μάρτη (τσοπανόσκυλο) και η φίλη της Λούση (Δαλματίας). Η Τρούφα σαν πιο μικροσκοπική κερδίζει αμέσως τα παιδάκια που τρέχουν να την χαϊδέψουν.
Φυσικά, δεν τα αφήνω γιατί το σκυλάκι μου όσο γλυκό είναι τόσο είναι και στρυφνό.
Δεν θέλει να την ακουμπάει κανείς που δεν το ξέρει και δεν το έχει και σε πολύ να δείξει ταδόντια της. Το αστείο είναι ότι ενώ εγώ προειδοποιώ τους γονείς που συνοδεύουν τα παιδάκια, να τα κρατήσουν μακριά της, εκείνοι δεν πείθονται. Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ένα μικρόσωμο σκυλί μπορεί να είναι επιθετικό.
Το βρίσκουν ιδανικό για τα παιδιά τους και μάλιστα πολλές φορές μου δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να αποκτήσουν ένα Jack Russell.
παιδί και το σκυλί, σκυλι και μικρα παιδια, το παιδι και το σκυλι, σκυλι και μωρο στο σπιτι, σκυλι στο σπιτι με τα παιδια, το παιδι και το σκυλι οπως το μαθεις, παιδια και σκυλια, κατοικίδια και μικρά παιδιά
Η απλοϊκή τους προσέγγιση που θα μπορούσε κανείς να την πει πολύ γλυκιά και ανθρώπινη, για μένα είναι άκρως επικίνδυνη. Όταν κάποιος άνθρωπος σκέφτεται να μπει στη διαδικασίασυγκατοίκησης με ένα ζώο επειδή το βρίσκει χαριτωμένο και δεν ψάχνει τον χαρακτήρα και τις ανάγκες του πιο βαθιά, με φοβίζει πάρα πολύ. Με κάνει να ανησυχώ σοβαρά για το μέλλον του σκύλου.
Τα ζωάκια έχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά λόγω ράτσας τους και κάποια επίκτητα ανάλογα με τις εμπειρίες ζωής τους. Όταν ένα σκυλάκι είναι λαγωνικό, σαν την Τρούφα, και έχει ενέργεια στο φουλ και διάθεση για εξερεύνηση ο άνθρωπος που θα συγκατοικήσει μαζί του θα πρέπει να του δίνει καθημερινά τις σωστές ευκαιρίες για να εκτονώνεται όπως πρέπει. Αν δεν το κάνει αυτό γιατί η καθημερινότητα του είναι δύσκολη και γεμάτη ευθύνες και αφήνει το σκύλο μόνο στο σπίτι πολλές ώρες ή το πηγαίνει δεκάλεπτες βόλτες, το σκυλί πιθανότατα θα γίνεινευρικό και επιθετικό.
Το άλλο που πρέπει να ξέρουν οι γονείς είναι ότι όλα τα σκυλάκια δεν ενδείκνυνται για μικρά παιδιά.
Τα Jack για παράδειγμα είναι υπερκινητικά και απρόβλεπτα. Τους αρέσει το παιχνίδι, θέλουνχάδια όταν εκείνα το αποφασίσουν και δεν είναι όλα πάντα φιλικά με τα παιδιά. Για μένα, ένα παιδάκι μπορεί να αποκτήσει σχέση με ένα Jack μετά τα 4 χρόνια του. Αν, λοιπόν, οι γονείς θέλουν ένα σκυλάκι να μεγαλώσει με το βρέφος τους, καλύτερα να προτιμήσουν κάποια άλλη ράτσα.
Αν τώρα είστε γονείς και έχετε καταλήξει πως θέλετε πραγματικά ένα σκυλάκι στο σπίτι και είστε έτοιμοι να τολμήσετε μια ϋιοθεσία, τότε θα πρέπει η απόφαση σας να είναι σταθερή και σοβαρή. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι από αδέσποτα που τα έχουν πετάξει στο δρόμοι οικογένειες που φαντάζονταν ονειρική και παραμυθένια τη ζωή με ένα σκύλο. Ακόμα και ο νόμος που είναι σκληρός με όσους εγκαταλείπουν κατοικίδια δεν φαίνεται να εμποδίζει τους ανεύθυνους να προβαίνουν σε τέτοιες απεχθείς πράξεις.
Αν επιθυμείτε ένα ζωάκι με τέλεια συμπεριφορά γιατί φοβόσαστε για την συμπεριφορά του απέναντι στο παιδί, απευθυνθείτε σε ένα σωστό εκπαιδευτή και εκείνος θα σας βρει λύσεις για τα πάντα.
Τα ζώα θέλουν υπομονή και αγάπη για να μάθουν κάποια πράγματα.
παιδί και το σκυλί, σκυλι και μικρα παιδια, το παιδι και το σκυλι, σκυλι και μωρο στο σπιτι, σκυλι στο σπιτι με τα παιδια, το παιδι και το σκυλι οπως το μαθεις, παιδια και σκυλια, κατοικίδια και μικρά παιδιά
Με σωστή εκπαίδευση και με μια ισορροπημένη συμπεριφορά απέναντι τους μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο νέος συγκάτοικος σας θα μάθει τη ρουτίνα του σπιτιού και θα γίνει ο καλύτεροςσύντροφος σας. Και κάτι άλλο.
Καλά είναι τα Jack και οι διάφορες άλλες πιστοποιημένες ράτσες αλλά ακόμα καλύτερα είναι εκείνα τα ζωάκια που βρίσκονται στις φιλοζωικές και περιμένουν με αγωνία κάποιον άνθρωπο να τα αγαπήσει και να τα πάρει κοντά του. Αυτά τα υπέροχα πλάσματα που έχουν ζήσει από τη πρώτη στιγμή της ζωής τους την εγκατάλειψη, είναι έτοιμα να δώσουν όλη την αγάπη του κόσμου αρκεί να τα έχετε κοντά σας. Αν θέλετε, λοιπόν, ένα βέβαιο φίλο για το παιδί σας, επισκεφτείτε ένα χώρο φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, ανοίξτε τη καρδιά σας και γυρίστε σπίτι με την πιο τρυφερή μουσούδα του κόσμου.
Είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσατε να κάνετε!
galsnguys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου