ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Κομπόστα από ξερά σύκα με παγωτό αρωματισμένο με κανέλα



Ένα υπέροχο επιδόρπιο που θα φτιάξετε εύκολα κι απλά για να το προσφέρετε στο τέλος ενός ωραίου δείπνου.

από τον Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά για 5-6 άτομα:


18 μεγάλα ξερά άσπρα σύκα

1 νεροπότηρο γλυκό Μοσχάτο από τη Σάμο

3 κομμάτια αστεροειδούς γλυκάνισου

1 κιλό παγωτό βανίλια

2 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη


 

Βάζετε μέσα σε μια κατσαρόλα τα ξερά σύκα, προσθέτετε το γλυκό κρασί, τον αστεροειδή γλυκάνισο και μισό ποτήρι νερό. Βράζετε τα σύκα σε μέτρια φωτιά, μέχρι τα υγρά της κατσαρόλα να μειωθούν στο μισό περίπου και να δέσει ελαφρά το κρασί σε σιρόπι.

Αφήνετε την κομπόστα να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα και να φουσκώσουν τα σύκα. Κατόπιν τη μεταφέρετε σε μπολ και την αφήνετε στο ψυγείο για να κρυώσει.

Σερβίρετε το παγωτό βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ, το πασπαλίζετε με άφθονη κανέλα και το βγάζετε στο τραπέζι μαζί με το μπολ από τα σύκα κομπόστα. Αφήνετε τους καλεσμένους σας να σερβιριστούν κατά βούληση.



protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου