Ένα υπέροχο επιδόρπιο που θα φτιάξετε εύκολα κι απλά για να το προσφέρετε στο τέλος ενός ωραίου δείπνου.
από τον Ηλία Μαμαλάκη
Υλικά για 5-6 άτομα:
18 μεγάλα ξερά άσπρα σύκα
1 νεροπότηρο γλυκό Μοσχάτο από τη Σάμο
3 κομμάτια αστεροειδούς γλυκάνισου
1 κιλό παγωτό βανίλια
2 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
Βάζετε μέσα σε μια κατσαρόλα τα ξερά σύκα, προσθέτετε το γλυκό κρασί, τον αστεροειδή γλυκάνισο και μισό ποτήρι νερό. Βράζετε τα σύκα σε μέτρια φωτιά, μέχρι τα υγρά της κατσαρόλα να μειωθούν στο μισό περίπου και να δέσει ελαφρά το κρασί σε σιρόπι.
Αφήνετε την κομπόστα να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα και να φουσκώσουν τα σύκα. Κατόπιν τη μεταφέρετε σε μπολ και την αφήνετε στο ψυγείο για να κρυώσει.
Σερβίρετε το παγωτό βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ, το πασπαλίζετε με άφθονη κανέλα και το βγάζετε στο τραπέζι μαζί με το μπολ από τα σύκα κομπόστα. Αφήνετε τους καλεσμένους σας να σερβιριστούν κατά βούληση.
protothema
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου