ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ ΤΟ ΔΑΣΥΤΡΙΧΟ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ ΤΟ ΔΑΣΥΤΡΙΧΟ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΣ

Και είναι μύθος, είναι μύθος το δασύτριχο του στήθος!» λέει ένα τραγούδι του Σταρόβα και με αφορμή αυτό, θέλω να σου πω μερικά πράγματα, φίλη μου, που και μύθος είναι και χοντρό πρόβλημα μπορεί να σου δημιουργούν στη σχέση σου με τον καλό σου αν τα αντιμετωπίζεις σαν πραγματικότητα. Πρόκειται για μερικά στερεότυπα σχετικά με το πώς είναι οι άντρες που πρέπει για το καλό όλων μας να τα αγνοήσεις και εντελώς!
    Μύθος πρώτος: Πάντα, μα πάντα θέλει σεξ. Οι γυναίκες βομβαρδιζόμαστε συνεχώς με την πληροφορία ότι ο άνδρας είναι πολυγαμικό ον, θέλει συνέχεια σεξ, θεωρεί το σεξ το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής του, το μεγαλύτερο κριτήριο για τη σχέση του και άλλα πολλά. Το έχουμε πιστέψει μάλιστα τόσο πολύ ότι τα αγόρια είναι μηχανές του σεξ, που όταν είμαστε σε μια σταθερή σχέση και βρεθούμε κάποια στιγμή αντιμέτωπες με έναν άντρα που δεν έχει όρεξη να κάνει σεξ, παθαίνουμε τουλάχιστον πανικό. Δεν με θέλει, θέλει να χωρίσουμε, έχει άλλη γκόμενα … Η αλήθεια είναι ότι οι άντρες όντως έχουν διαφορετική σχέση με το σεξ απ’ ότι εμείς ,αλλά δεν είναι ότι το προτιμούν πάντα από οτιδήποτε άλλο ! Μπορεί να το έχεις προσέξει και η ίδια : μπορεί να προτιμήσουν το να κοιμηθούν, να δουν αγώνα, να φάνε, να παίξουν playstation από το να κάνουν σεξ. Eιδικά αν είστε καλά μαζί και δεν είναι ο πρώτος καιρός της σχέσης , δηλαδή υπάρχει πια οικειότητα, αισθάνεται άνετα να πει τι πραγματικά προτιμάει να κάνει κάθε στιγμή από το να παριστάνει τον εραστή με το στανιό!
Μύθος δεύτερος: Είναι ψυχροί, χωρίς συναισθήματα. Αυτό το στερεότυπο είναι στα όρια του γελοίου στην πραγματικότητα. Το να πιστεύεις ότι ένας άνθρωπος – ανεξάρτητα από το φύλο του- δεν έχει συναισθήματα είναι τουλάχιστον παράλογο. Και στο σημείο αυτό θα υπερασπιστώ τα αγόρια ! Το ότι δεν εκδηλώνουν τα συναισθήματα τους είναι αποτέλεσμα του τρόπου που έχουν μεγαλώσει και της κοινωνικής αντίληψης που θέλει το αρσενικό σκληρό και αλύγιστο. Εκτός από αυτή την τεράστια δυσκολία που τους παγιδεύει συναισθηματικά από όταν είναι ακόμα μικρά αγόρια, μήπως να σκεφτόσουνα ότι και εμείς από την άλλη, κάπου το παραχέζουμε με τα συναισθήματα μας; Είναι δηλαδή πιο λογικό ή πιο φυσιολογικό να είσαι μία drama queen που ανά είκοσι λεπτά περιγράφει το πώς νιώθει; Το θέμα είναι να καταλάβεις ότι άντρες και γυναίκες ακολουθούμε όντως διαφορετικά ένστικτα, διαφορετικά μοτίβα συμπεριφοράς και σκέψης, αλλά και τα δύο φύλα μπορεί να έχουν μια συναισθηματική και εύθραυστη πλευρά. Ο κάθε άντρας έχει τον δικό του τρόπο να εκδηλώνει αυτή την πλευρά, οπότε είναι προτιμότερο να μπορέσεις να εντοπίσεις πώς το κάνει ο δικός σου, από το να καταλήγεις σε βιαστικά συμπεράσματα του τύπου « είναι εντελώς αναίσθητος, δεν νιώθει τίποτα». 
Μύθος τρίτος: Θέλει να είναι με μία « γυναίκα -μωρό». Αν και δημιουργείται η εντύπωση ότι πιο ελκυστικό είναι για το αντρικό φύλο ένα πρότυπο γυναίκας που θέλει εκείνη να είναι κάπως αφελής, κάπως γατούλα, κάπως αδύναμη, κάπως χαζούλα, κάπως σε ανάγκη να βρει ένα δυνατό και ικανό άντρα να ακουμπήσει, τελικά …. μπα ! Φυσικά υπάρχουν άντρες που αρκούνται σε αυτό γιατί τους φαίνεται πιο ασφαλές, πιο προβλέψιμο κα άρα πιο ελκυστικό, αλλά (!) ένας άντρας ώριμος που ξέρει τι θέλει και είναι εντάξει με τον εαυτό του, έχει απαιτήσεις από τη γυναίκα που είναι δίπλα του και δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να κάνει το μπαμπά σου ! Οπότε συμπεριφορές του τύπου « αγάπη μου, μου δίνεις το μπουφάν σου που κρυώνω», «αγάπη μου κάνεις μια χάρη», περνάνε μεν, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνουν ο κανόνας ! Δεν το βρίσκει καθόλου σέξι το να μην μπορείς να κάνεις τίποτα μόνη σου και σε λίγο θα ψάχνεις και δεν θα βρίσκεις εσύ αυτόν!
Μύθος τέταρτος: Δεν τους αρέσουν οι αγκαλιές. Μπορεί να σου αρνείται να γίνει το λούτρινο αρκουδάκι που είχες μικρή, το έσερνες παντού μαζί σου και το κάτσιαζες όσο και όπως ήθελες μέχρι αν κοιμηθείς, αλλά( !) αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αρέσει σε έναν άντρα να αγκαλιάζεται , ειδικά με μία γυναίκα που θέλει και αγαπάει. Τα αγόρια μερικές φορές είναι πολύ πιο τρυφερά από εμάς γιατί τα χάδια και τις αγκαλιές δεν τις κάνουν συνέχεια από συνήθεια επειδή έτσι έχουν μάθει να συνδέονται με το περιβάλλον τους όπως κάνουμε εμείς,
Αλλά είναι μια «υπέρβαση» που κάνουν όταν πραγματικά το εννοούν. 
Αν, παρά τα όσα σου λέω, εσύ βλέπεις ότι ο δικός σου ο άντρας αυτά που λέμε μύθους τα κάνει στην πραγματικότητα και έτσι είναι, αναρωτήσου δύο πράγματα :
-Είναι όντως έτσι ή μήπως εσύ του τα προβάλλεις για να κρύψεις δικά σου θέματα πίσω από αυτά;
-Αν αυτός έχει πράγματι αυτά τα χαρακτηριστικά, εσύ τι κάνεις μαζί του; Σε βοηθάει να πιστεύεις ότι έτσι είναι όλοι οι άντρες και όχι απλώς ο δικός σου;

marymary

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου