Μουλιάζουμε τα καρύδια σε νερό για τουλάχιστον 3 μέρες.
Αυτό το κάνουμε ώστε να είναι αρκετά μαλακά και να ....
.... μην σπάνε όταν τα περνάμε σε κλωστή.
Κόβουμε την κλωστή στο μέγεθος που θέλουμε αλλά περίπου να είναι 25 εκ.
Κάνουμε ένα κόμπο στο ένα άκρο και περνάμε μία βελόνα στο άλλο.
Περνάμε τα καρύδια ώστε να δημιουργήσουμε μια σειρά που να εφάπτονται το ένα στο άλλο. Πάνω από το πρώτο καρύδι κάνουμε με την κλωστή μία μεγάλη θηλιά.
Ετοιμάζουμε μουσταλευριά και τη βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος. Ένα βάζο ακόμα και από λουλούδια ή μια κανάτα είναι ιδανικά.
Παράλληλα στερεώνουμε μία βέργα ή μία κουτάλα ψηλά πάνω από ένα ταψάκι ή μπολ.
Βουτάμε την κλωστή με τα καρύδια μέσα στη μουσταλευριά και την αφήνουμε 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε και κρεμάμε από τη βέργα να στεγνώσει και να στερεοποιηθεί για λίγα λεπτά.
Επαναλαμβάνουμε άλλες 2-3 φορές ανάλογα πόσο παχύ θέλουμε να κάνουμε το γλυκό μας.
Αφήνουμε να στεγνώσει καλά και να στερεοποιηθεί και καλύπτουμε με άχνη ζάχαρη.
Υλικά
καρύδια
Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου