ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

CHEESECAKE ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ


030414_quesocake_01


Δροσερό, νοστιμότατο και πολλές φορές πιο λαχταριστό κι από τούρτα! Τρελαίνομαι για βατόμουρα και με τα υλικά που έχει αυτό το cheesecake ταιριάζουν γάντι! Πρέπει να το δοκιμάσεις χωρίς δεύτερη σκέψη για αυτό έλα στην κουζίνα να σου πω τι θα χρειαστεί να αγοράσεις και πως θα το φτιάξεις..









Χρειαζόμαστε:
  • 250 γρ. μπισκότα βουτύρου
  • 60 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 600 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
  • 1 κουταλιά της σούπας βανίλια
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκους αυγών
  • 150 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα

Εκτέλεση:
Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα ταψί 23 εκατοστών και από πάνω στρώνουμε μια λαδόκολλα. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και μόλις γίνουν θρύψαλα και ενωθούν με το βούτυρο τα ρίχνουμε στο ταψί και τα πατάμε με τα χέρια για να φτιάξουμε μια σταθερή βάση. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση και ανάβουμε τον φούρνο για να προθερμανθεί στους 160 βαθμούς.
Στο φούρνο μικροκυμάτων η σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μέχρι να γίνει λεία. Αν την λιώσεις σε μπεν μαρί μαρί πρόσεχε να μην πέσει νερό μέσα. Χτυπάμε με το μίξερ το τυρί κρέμα, το μασκαρπόνε και τη ζάχαρη. Χωρίς να σταματήσουμε τη λειτουργία του μίξερ συμπληρώνουμε το άνθος αραβοσίτου, την βανίλια, το νερό, τα αυγά και τους δυο κρόκους αυγών. Αφού όλα τα υλικά δέσουν με το χτύπημα προσθέτουμε σιγά σιγά τη σοκολάτα και η γέμιση είναι έτοιμη.
Αν τα βατόμουρα που θα χρησιμοποιήσεις είναι κατεψυγμένα πριν τα προσθέσεις στην γέμιση θα τα ξεπλύνεις καλά σε ένα σουρωτήρι. Αν είναι φρέσκα θα τα καθαρίσεις με νερό και πριν το βάλεις στο γλυκό θα τα πατήσεις λίγο με ένα πιρούνι! Πάμε να στήσουμε το γλυκό μας! Βγάζουμε το ταψί με τη βάση από το ψυγείο και προσθέτουμε το μείγμα της γέμισης. Από πάνω ρίχνουμε τα βατόμουρα και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά! Εδώ θα κάνεις ένα μικρό κολπάκι.. Μόλις περάσει ο χρόνος που χρειάζεται για να ψηθεί το cheesecake θα κλείσεις τον φούρνο, θα βάλεις κάτι μικρό, σαν σφήνα, στην πόρτα του για να μείνει λίγο ανοιχτή και θα αφήσεις το γλυκό να κρυώσει. Εδώ είναι το σημείο που γεμίζει μυρωδιές η κουζίνα και παρακαλάς να κρυώσει για να δοκιμάσεις.
Μόλις κρυώσει τα βάζουμε στο ψυγείο κι είναι έτοιμο! Θυμήσου μίση ώρα πριν το σερβίρεις να το βγάλεις από το ψυγείο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου!
Κόβουμε το μεγαλύτερο κομμάτι για εμάς και απολαμβάνουμε!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου