Ο ελληνικός "κουπάτος" καφές με μπόλικο γάλα, συνοδευμένος με 2-3 μπισκότα είναι το σύνηθες και μακράν... αγαπημένο μου πρωϊνό, εδώ και χρόνια.
Έτσι, κάθε φορά που βλέπω την "μπισκοτιέρα" να κατεβαίνει ως προς την "στάθμη" της, καθώς έχουμε και αρκετούς καταναλωτές μπισκότων στο σπίτι μας, ανασκουμπώνομαι για να παράγω μερικές λαμαρίνες :-)))
Η πρόσφατη λοιπόν παραγωγή ήταν:
Μαλακά Μπισκότα με Quaker και αρκετές ξηροκάρπια με νηστίσιμη όμως διάθεση.
Για 25 μεγάλα μπισκότα χρειάστηκαν:
- 1 κούπα Quaker,
- 1/2 κούπα granberries μουλιασμένα σε ζεστό νερό,
- 1/2 κούπα αλεσμένο αμύγδαλο,
- 1/3 κούπας τριμμένη καρύδα,
- 3 κουταλιές σούπας σουσάμι,
- 4 κουταλιές σούπας μαύρη μαλακής ζάχαρη,
- ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι,
- τον χυμό του επίσης,
- 1 κουταλάκι κανέλα σκόνη,
- 1/4 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο,
- ελάχιστο τριμμένο γαρύφαλλο,
- 130 γραμ. λιωμένη φυτική μαργαρίνη,
- 2,5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
- 1/2 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ
- και προαιρετικά λίγες σταγόνες από εσάνς πορτοκαλιού.
Όλα τα υλικά μπήκαν σε βαθύ μπολ (μέχρι και την λιωμένη μαργαρίνη) και δουλεύτηκαν μέχρι να ενωθούν με τον αυγοδάρτη.
Στην συνέχεια στο μείγμα ενσωματώθηκαν, το αλεύρι, το μπεϊκιν και το εσάνς πορτοκαλιού.
Δουλεύτηκε πια το μείγμα με το χέρι, μέχρι που η ζύμη έγινε σαν παχύς πηλός και την μοίρασα με την βοήθεια κουταλιού στα ταψιά μου, που είχα προηγουμένως στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήθηκαν σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αέρα, για 8-10 λεπτά.
Εξαιρετικά μυρωδάτα και αφράτα, με όλες τις γεύσεις να παντρεύονται μέσα στην κάθε μπουκιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου