ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ!!!!

                        Τα πιο συχνά λάθη στην αποτρίχωση!

Είναι μια διαδικασία που οι περισσότερες από εμάς ξεκινάμε σε σχετικά μικρή ηλικία. Παρά όμως την εμπειρία, συχνά κάνουμε κάποια λάθη τα οποία μπορούν ακόμα και να προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες στην επιδερμίδα μας. Μάθετε ποια λάθη πρέπει να αποφύγετε για να έχετε πάντα απαλό δέρμα!

Λάθος 1: δεν κάνετε απολέπιση. Είναι ένα επιπλέον βήμα, αλλά κάνει πολύ μεγάλη διαφορά όποια μέθοδο αποτρίχωσης και να ακολουθείτε. Η απολέπιση βοηθάει στο να μην εγκλωβίζονται οι τρίχες κάτω από δέρμα. Εκτός από το scub, το οποίο πρέπει να κάνετε 2 φορές την εβδομάδα, ενδιάμεσα είναι καλό να χρησιμοποιείτε μια λοσιόν σώματος με alpha υδροξέα που επίσης εμποδίζουν το σχηματισμό νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Εάν κάνετε αποτρίχωση με κερί, χρησιμοποιήστε τη δύο μέρες πριν τη διαδικασία και δύο μέρες μετά.
Λάθος 2: ξυρίζεστε το πρωί. Το ξύρισμα μαζί με το πρωινό ντους σας μπορεί να σας βοηθάει να κερδίζετε χρόνο ωστόσο δεν έχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό γιατί τα πόδια μας μετά τον ύπνο είναι ελαφρώς πρησμένα, με αποτέλεσμα κάποιες από τις τρίχες να "κρύβονται" πιο βαθιά στο δέρμα και να μην τις φτάνει το ξυράφι.
Λάθος 3: ξυρίζεστε κατά διάρκεια ενός ζεστού μπάνιου. Η υψηλή θερμοκρασία του νερού κάνει τα πόδια να πρήζονται ελαφρώς οπότε με την ίδια λογική που είπαμε παραπάνω, δε θα πετύχετε το καλύτερο ξύρισμα. Ξεκινήστε τη διαδικασία πριν το ζεστό μπάνιο σας για καλύτερα αποτελέσματα.
Λάθος 4: το "στομωμένο" ξυραφάκι. Είναι συχνό φαινόμενο επειδή αποθηκεύετε το ξυραφάκι στο μπάνιο, να ξεχνάτε να το αλλάξετε όταν πρέπει, με αποτέλεσμα όταν ξυρίζεστε να μην είναι αποτελεσματικό. Με αυτό τον τρόπο, όχι μονό δε θα έχετε απαλά πόδια αλλά θα ερεθίσετε την επιδερμίδα σας οδηγώντας σε σπυράκια και ίσως σε μολύνσεις.
Λάθος 5: αποτρίχωση με κερί τις λάθος μέρες. Όταν βρισκόμαστε μέχρι και 10 ημέρες πριν την έμμηνο ρύση, το δέρμα μας είναι εξαιρετικά ευαίσθητο λόγω των ορμονικών αλλαγών και της μεγαλύτερης ροής αίματος στο σώμα. Η καλύτερη περίοδος για να κάνετε οποιαδήποτε ριζική αποτρίχωση είναι στα μέσα του κύκλου, κοντά στην ωορρηξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου