Και για να μη διστάσεις να κάνεις το πείραμα, διαλέξαμε δοκιμασμένα ντουέτα και μάλιστα με πολύ απλά υλικά. Αν έχεις κάποια από αυτά στην κουζίνα σου, ξεκίνα από σήμερα κιόλας (και μετά πες μας πώς σου φάνηκαν).
Πορτοκάλι και ελιά
Γενικώς, τα όξινα εσπεριδοειδή δεν είναι εύκολο στο να συνδυαστούν με άλλα φαγητά. Από την άλλη, οι ελιές ταιριάζουν άψογα με πορτοκάλια -και συγκεκριμένα τα γλυκά- μιας και τα τελευταία μετριάζουν την αλμυρότητά τους.
Δοκίμασέ τα είτε μαζί, αλλά σκέτα, είτε ρίχνοντας τα και τα δύο στη σαλάτα σου (ταιριάζουν άψογα και με ρόδι), είτε ως βασικά υλικά σε συνταγή φιλέτου κοτόπουλου.
Καπνιστός σολομός και γιαούρτι
Πάει καιρός που το γιαούρτι έχει καταφέρει να μπει ενεργά στην κουζίνα μας και μάλιστα όχι μόνο με τη μορφή του κλασικού "γιαούρτι με μέλι, γιαούρτι με φρούτα, γιαούρτι σκέτο". Πλέον, το συνδυάζεις με κρέας (ειδικά με ο,τιδήποτε καυτερό), όσπρια, τύπου σπανακόρυζο, αλλά και... θαλασσινά.
Καπνιστός σολομός, πασπαλισμένος με γιαούρτι, λίγο χυμό λεμονιού, ελάχιστο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και φρέσκο άνηθο. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς (να σημειωθεί ότι η υπογράφουσα δεν έτρωγε παλιά σολομό ούτε για αστείο).
Τραγανά Pretzel και μαλακά μπισκότα
Το αλμυρό μαζί με το γλυκό, μπορούν να εκπλήξουν τον ουρανίσκο μας, αρκεί να γίνει σε σωστές δόσεις για να εξισορροπηθούν. Μπορείς να φας τραγανά Pretzel (αν δεν τα παίρνεις σπίτι, θα τα έχεις δει σίγουρα να συνοδεύουν την μπύρα σου σε κάποιο μπαρ αντί για ξηροκάρπι) με μαλακά Cookies -με ή χωρίς σοκολάτα.
Βερίκοκα και βασιλικός
Ένα παλιό γνωμικό λέει πως ό,τι μεγαλώνει μαζί, πηγαίνει και μαζί. Όπως ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση των δύο (φαινομενικά αταίριαστων) γεύσεων: ο βασιλικός απωθεί τα έντομα που θα τρέφονταν -υπό ιδανικές για αυτά συνθήκες- με τα βερίκοκα.
Πειραματίσου φτιάχνοντας μια τάρτα με βερίκοκα (βρήκαμε και τη συνταγή) και ρίξε από πάνω λίγο βασιλικό, ή φτιάξε μια κρέπα με μαρμελάδα βερίκοκου και λίγο από το πράσινο αρωματικό φυτό. Θα εκπλαγείς ευχάριστα...
Στρείδια με ακτινίδιο
Βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό το περίεργο mix and match είναι να σου αρέσουν και τα δύο συστατικά. Μετά, άστα όλα πάνω τους.
Άνοιξε τα στρείδια και τοποθέτησε πάνω μια λεπτή φέτα ακτινιδίου. Στη συνέχεια πρόσθεσε λίγο λεμόνι (δε χρειάζεται πολύ γιατί το φρούτο θα προσθέσει από τη φύση του μια οξύτητα στο φαγητό) και εντυπωσίασε τον ουρανίσκο σου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου