ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Πεντανόστιμα, υγιεινά και ελαφριά Μπιφτέκια λαχανικών ψημένα στο φούρνο!


Κόβουμε στη μέση τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολα μπρούμυτα. Τις ψήνουμε περίπου μισή ώρα στο φούρνο στους 200 βαθμούς. Εν τω μεταξύ τρίβουμε .....
..... στον τρίφτη τα υπόλοιπα λαχανικά όλα μαζί εκτός την ντομάτα, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να κατεβάσουν τα νερά τους.


Κατόπιν τα στύβουμε πολύ καλά σε μία καθαρή πετσέτα, βγάζουμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες την ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι σε ένα πιάτο, και αναμειγνύουμε όλα μαζί τα υλικά μας ζυμώνοντας πολύ καλά. Αν έχουμε χρόνο το αφήνουμε στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα.

Κατόπιν βουτάμε τα δάχτυλά μας σε ελαιόλαδο, παίρνουμε μία ποσότητα από το μείγμα και τα τοποθετούμε πάνω σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 με αέρα για περίπου 25 με 30 λεπτά.

Υλικά

2 μελιτζάνες φλάσκες
4 κολοκύθια
1 πατάτα
2 καρότα
2 κρεμμύδια
2 ντομάτες μόνο τη σάρκα
1 σκελίδα σκόρδο
3 πράσινα κρεμμυδάκια
Μισό ματσάκι μαϊντανό
4 κλαράκια δυόσμου
3 κλαράκια Βασιλικού
100 γραμμάρια γραβιέρα
100 γραμμάρια ρεγκάτο
2 αυγά
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει
Αλάτι πιπέρι και ρίγανη
Άλλες φορές βάζω και φέτα Αλλά αυτή τη φορά δεν είχα..✓



Η Συνταγή είναι της κ. Marina Hatzidaki‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου