ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Φτιάξτε γαύρο μπουργέτο. Η γρήγορη και εύκολη συνταγή για τους λάτρεις του ψαριού



gavros
Υλικά (για 4-6 άτομα)
1 κιλό γάβρο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. χυμό λεμονιού
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
αλάτι
λίγη ρίγανη, φρέσκια ή ξερή
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα κεφάλια, τα εντόσθια και τη ραχοκοκαλιά από τον γαύρο.
Πλένουμε καλά τα ψάρια και τα στραγγίζουμε.
Τα βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι, τη μισή ποσότητα από τον χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε για ½ ώρα.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα ψάρια, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου